Frieschepalen

Wij heten u van harte welkom in onze boerderijwinkel in Frieschepalen!

Via de ophaalbrug heeft u toegang tot onze boerderijwinkel. Onze boerderijwinkel is meer dan een winkel alleen. U kunt bij ons niet alleen de overheerlijke Kromhoekster Kip kopen, u kunt daarnaast  een kijkje nemen in de stal. Als u de trap op gaat, kunt u door het raam in de stal kijken. Wij vinden het belangrijk dat u kunt zien hoe onze kippen opgroeien en dat u weet waar uw eten vandaan komt.

Wij verkopen naast onze Kromhoekster Kip ook diverse ander streekproducten. Wat dacht u van lamsvlees, rundvlees, varkensvlees, zuivel, eieren, jam, honing en ijs uit de streek?  Wij nodigen u graag uit om te komen rondsnuffelen in onze winkel en onze producten te leren kennen. Gezellig een kopje koffie komen drinken mag altijd.

Ons Kromhoekster Kip assortiment
De Kromhoekster Kip is een ambachtelijk stukje vlees, dat beter van smaak en malser is. Ons kippenvlees heeft de ouderwetse verfijnde smaak van “De kip van vroeger”. De Kromhoekster Kip is volledig antibioticavrij opgegroeid en de kip is daarbij vrij van salmonella en ESBL. Wij kunnen u met ons concept een gezond, lekker en veilig stukje kip aanbieden!  

Wij hebben een groot assortiment aan diverse kipproducten. Van hele kip tot kipfilet en ander verschillende kipdelen. Wat dacht u van lekkere drumsticks, een kipkarbonade of gewoon een lekker stukje kipschnitzel? Maar vergeet ook niet de heerlijke kippenlevers, kipburgers en kipshoarma. Houdt u van een heerlijke kippensoep, dan kunt u van onze bouillonkip een heerlijke bouillon trekken. Kijk voor ons gehele assortiment op de bestelpagina. 

Onze kip is onbewerkt, er wordt niets aan toegevoegd. De kip wordt los en vers ingevroren. Wij verkopen alleen bevroren vlees. Verser dan dit is vlees niet te koop. Wij verkopen onze kip in verschillende verpakkingen. De kiloverpakkingen zit verpakt in een handige hersluitbare zak, omdat de kip los is ingevroren kunt u daar gemakkelijk één stukje uithalen. De kleinere verpakkingen zijn vacuüm verpakt.

Wij krijgen wel eens de vraag waarom wij onze kip niet vers verkopen. Vers leveren kan alleen als wij geslacht hebben, dat betekent dat wij slechts zes keer per jaar twee weken verse kip kunnen verkopen. Wij hebben er echter bewust voor gekozen om ingevroren kip te verkopen. Onze kip wordt direct vers ingevroren, op deze manier heeft u altijd een vers stukje kip. Hierdoor kunnen we constant onze overheerlijke Kromhoekster Kip aanbieden.

 

Kijkstal
Wij willen onze klanten graag laten zien hoe wij onze kippen laten opgroeien. Wij vinden het belangrijk dat u weet waar uw eten vandaan komt. Daarom hebben wij in 2017 een kijkstal gerealiseerd. Het is mogelijk om vanuit onze winkel door een raam in de stal te kijken. Voor de kinderen is er een speciaal kinderraam. Onze klanten kunnen zo zelf zien hoe onze kippen rondscharrelen en opgroeien. Tip: Kom eens een keer iedere week langs zodat u ziet hoe de kippen zich van week tot week ontwikkelen.

Vragen over onze kippen mogen altijd gesteld worden, wij beantwoorden die graag.

 

Andere streekproducten
Wij bieden niet alleen producten van onze eigen boerderij aan. Er zijn diverse andere streekproducten te vinden in onze winkel. De producten komen rechtstreeks van de boer en hebben ieder hun eigen verhaal.

Wij verkopen onder andere de volgende producten in onze winkel

 • Rundvlees van Oer de Wiel.
 • Rundvlees en varkensvlees van Slagerij Ter Weele.
 • Lamsvlees van Mienskiep.
 • Zuivel van Kaasboerderij De Gelder.
 • Zuivel van De Luie Boer.
 • Geitenkaas van de Molkerei.
 • Seizoen gebonden groentes van Kwekerij Trimpe.
 • IJs van Boereiis en De Saks.
 • Eieren van Maatman.
 • Jam van Natuurlijk Afke.
 • Meel-, en bakproducten van Mole `T Lam.
 • Honing van Imkerij Kuipers.
 • Appelsap van de Fryske Frucht.
 • Sappen en jam van Sparkberry.
 • Pasta`s etc. van Landgoud.
 • Thee van Puur thee.
 • Zeep van Zeepfabriek Suver.

Dit is al een behoorlijke opsomming van ons assortiment. We blijven altijd zoeken naar andere streekproducten die wij in onze winkel kunnen verkopen. Dus kom voor ons actuele aanbod gezellig rondsnuffelen in onze boerderijwinkel.

Tot slot nog een cadeau tip. Het is ook mogelijk om een cadeaubon te kopen om te besteden in onze boerderijwinkel.

Openingstijden: Wij zijn open als de brug dicht is!
Als de ophaalbrug naar beneden is zijn we open. Staat de brug open, dan is de winkel gesloten.

Onze boerderijwinkel in Frieschepalen is iedere week open op donderdag en vrijdag van 14:00 tot 18:00 uur en zaterdags van 11:00 tot 16:00 uur. Daarnaast is het mogelijk om op andere dagen en/of tijdstippen op afspraak langs te komen. Als wij thuis zijn dan helpen wij u graag.

Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Marion Bakx via mail@dekromhoeksterkip.com of mobiel 06-15629212.

 

“Kom gezellig langs in onze boerderijwinkel met kijkstal”

veelgestelde vragen

Volg ons op Facebook en Instagram voor nieuws, recepten en meer!